En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

tisdag 26 maj 2015

Symöte: isfolkets tröja

Skriver ett inlägg ifall det blir symöte idag. Brukar ju va på tisdagar men varit lite sisåsär på sistonde. Känns som symöterna håller på å försvinna och det är tråkigt. Är symöterna som gör att jag bloggar mina projekt å pyssel. Så håller tummarna att det bara är en tillfällig svacka.

Nu till min tröja. Kallar den isfolkets virkade tröja. Varför?
Jo för att:
1: den hade inget namn i tidningen
2: jag sträcklyssnade på sagan om isfolket medan jag virkade.
Grym bokserie som man lätt fastnar i. Nu väntar jag spännt på dom sista böckerna som släpps i ljudboksform i juni.

Tröjan började jag virka i januari och grundmönstret kommer från tidningen kreativ stickning. Mönstret hette bara virkad tröja och prydde omslaget på nr 1-15.
Jag gjorde lite ändringar och följde min kropps former och gjorde den lite mer kroppsanpassad. Sen tog jag in i oket lite som det passade. Garnet är köpt från turkiet. Tror det heter babymerino. Blandning merino alpacka och lite acryl eller liknande. Med mestadelen är merino.
Jag hade ett paket hemma så satte igång så fort jag fick syn på tröjan å gjorde en till beställning. Tyvärr räkte det inte helt skulle behövt 13 nystan å hade 12. Men hade grått i samma garn så gjorde lite grå ränder i oket å det blev helt ok. :)
Är väldigt nöjd med tröjan å längtar tills ja kan ha den. Under fotograferingen blev ja väldigt varm :)

Mönstret består av reliefmönster och kanterna avslutas med krabbvirkning. Båda teknikerna var nya för mig och föll för båda speciellt för krabbavslutningen. Lär nog göra såna kanter på allt hedanefter 😜.

























det var allt för denna gången, hej!

/Trixi

tisdag 5 maj 2015

symöte: de sista två!

idag visar jag de sista två.. mitt mål var att få klart alla 6 babyarna innan sonens 1 årsdag den 25/4
och sista babblen blev klar den 24/4 kl 22,30 1,5 h innan hihihi.. bra timeing..

så låt mig presentera Babba!






















och här kommer Doddo!













äntligen klar!!! =) dom var lite småsega att göra pga alla små delar men kropparna var roliga och dom är väldigt uppskattade att leka med så ångrar inte att jag gav mig i kast att virka dom till sonen.. men det blir nog inga fler =P

mönstret hittade jag på babblarna.se under fliken pyssel. babba och doddo följde jag beskrivningen helt förutom lite lite ändring på Doddos ögon så de skulle se lite mer runda ut.. tog bort typ 2 maskor. 








/Trixi


söndag 3 maj 2015

Planeringar

Just nu är jag inne i en planeringsfas. Jag har avslutat en del under våren å virkar just nu på min isfolkströja som jag börjar se ett slut på så nu har jag fått lite fart igen. (Mer om den när den är klar).
Samtidigt planeras det i huvudet ett antal projekt som jag vill göra men fattar inte hur jag ska hinna allt haha råkade klicka hem "lite" garn bla till en senapsgul bolero. Jag har ett mönster som jag är tveksam till om jag vågar mig på. Jag är ju ingen van stickare även om jag lyckats få till nån kofta sen är det flätor i mönstret och jag är lite tveksam om jag gillar flätor eller ej. Men på denna koftan va det rätt snyggt. Ska jag ist göra resårstickning över magpartiet där flätorna är? Tröjan slutar på halva magen så den skulle va fin till klänningar men blir väl till nästa sommar 😜 ja planerna snurrar hit å dit. Sen köpte ja garn till en döskallesjal i kornblå. Samt grå å vit som ja tänkte till mössa med nån blå ditalj el rand. Sen en härlig vattengrön till mössa till sonen ev vantar. Ja jag har å göra. Har iofs redan garn fame trend att göra en sjal i men inte funnit rätt mönster.
Jag känner att jag är i en fas nu då jag vill utveckla mig mer å göra plagg till mig. Kanske får sticka å virka klart dom två tröjor som jag håller på med först kanske :)

Nu ska ja planera lite till :)

/Trixi