En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

tisdag 24 februari 2015

symöte: småpotatis

förra veckan fick jag en idé som jag va tvungen att göra. min sons bästa kompis är 9 mån och hon  (hennes mamma mest hihi) älskar barnprogrammet småpotatis på svt. Mamman sjunger den varje gång vi ses och den fastnar lätt så sjungs även lite här hemma..
borde ju inte va så svårt att virka? näpp var det inte heller hihi..
gjorde den stora potatisen och vill egentligen göra dom andra tre också men tiden finns inte till för allt jag vill göra och som jag redan håller på med. kanske i framtiden.. skrev ner mönstret medan jag frivirkade så har tänkt skriva mönstret så småningom.
gjorde den i tilda och det gröna var ett restgarn. gick åt ca ett halvt nystan knappt det.



små potatis, små potatis, små potatis, små potatis, små potatis, små potatis, smååååå potaaaatis =)


detta är mitt bidrag i dagens symöte hos Husmorsskolan.



/Trixi

tisdag 17 februari 2015

symöte: tantsnuskpåse

hahaha v tvungen att döpa inlägget till tantsnuskpåse.. måste dock förklara mig.. jag älskar att läsa tantsnusk bal böcker från Harlequin och mönstret kallas Harlequin mönster..
detta är ett mittemellan projekt eftersom jag ville testa att göra såna rutor och det blev en påse till att lägga leksaker i som sonen får ha på sitt rum.. när den blev klar satte jag igång med en till påse men i trianglar ist.. hihi..


kolla in husmorsskolans symöte!!


/Trixi

tisdag 10 februari 2015

Symöte: babyleksak eller kattleksak

Min karl snusar å jag avskyr det, han har försökt sluta men hamnar i eländet igen.
Min son älskar snusdosor å det ser hemskt ut när han leker med dosan så kom jag på att jag kan virka in dosan så syns det iaf inte vad det är. Sagt å gjort så leta jag fram lite rester och det gick ganska fort.
Vad hände? Jo jag gav sonen den invirkade dosan, han kasta den på golvet. Jag tar upp den och han slungar iväg den och sträcker sig efter pappas nya dosa.
Då kommer katten och börjar leka med den invirkade dosan.
En misslyckad babyleksak blev en kattleksak istället :)



Ett litet miniprojekt mellan alla andra projekt.
just nu är jag inne i en virkperiod och har flera projekt igång och väntar på garn till ett till projekt som jag vill göra och som det kliar i fingrarna att få göra.. ahhhh berättar mer om det en annan dag, nu drar sonen i byxbenet här och vill ha uppmärksamhet.

Kolla in husmorsskolans blogg där det pågår symöte idag.


/Trixi

måndag 9 februari 2015

det stora loppisfyndet!

För en vecka sen ungefär va ja på två olika loppisar en här å en i grannsamhället. Här fyndade jag en hel del träleksaker till Neoh och sen åkte vi till nästa å där fann jag ett jättefynd. Trodde inte mina ögon. Ett bra garn å inte bara ett utan 8st i garnet nedan för 80kr. 
Va inne i en affär som säljer lite garn innan idag å fann tropik å den kosta här 37kr nystanet. Fatta vilket klipp jag gjorde. Kan man ha sån tur? :) dagen efter loppisturerna beställde jag fler färger i samma garn fann en sida som sålde tropik för 24kr å sen potto. Så ca 200 för 7 nystan med porto å ja hade köpt 8 för 80kr. Men nu när jag fann detta garn så visste jag vad det skulle användas till. Har haft en filt i huvudet som jag inte hittat ett bra garn till. Nu blev det dock annan färgskala men blir super. Är så glad för mitt fynd!


/Trixi