En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

tisdag 17 december 2013

symöte: Babyfilten Ellipser

ÄNTLIGEN börjar det återvända, kanske beror på att jag börjar återvända oxå.. efter att ha varit otroligt trött nästan hela hösten så går jag nu in i en piggare period.. tar på krafterna att ha ett liv växande i magen.. tror nog att man varit orkeslös har bidragit till att man inte haft energi till nånting annat än att sova..
nu är jag klar med min babyfilt som jag började i aug-sep där nånstans.. blev himla nöjd med den.. samma mönster som babyfilten som jag gav bort i somras till en nyfödd liten tjej.
Ellipser heter mönstret och finns på facebook. klicka här!! tror man måste vara medlem för att se.. se i kommentarerna där finns mönsterbeskrivningen.
för er som inte har facebook har jag nu hittat en länk där mönstret finns, vet dock inte vem som kom på själva mönstret i sig men här kan ni iaf se hur jag har gjort. klicka här!!

 Jag har använd rester efter min förra babyfilt i zickzackmönster, som ni kan kolla in här!!!!!
sen fick jag köpa till lite efter av nån färg samt av det gråa som jag valde att ha som bas..
Garnet är ett utgående garn från M&K och heter VIVA!!! efterföljaren heter Viktoria och det vita är det garnet, det skiljer bara lite lite i tjocklek annars är de lika.. jag gillar verkligen detta garnet, härligt att virka med och ger en härligt tyngd i filten.. så man känner sig omsvept.


färgen längst ner är inte svart utan mörkblå men blev inte redigt rätt färger med blixten..
är iaf himla nöjd med den =) min sambo önskade sig en i vuxen storlek så han ska matcha liten sen haha... ett projekt som han nog få vänta länge på.. visst är det rätt kul och lätt mönster men en i babystl är tillräcklig att orka göra klar =P
filten blev iag ca 60x75cm..



vad alla andra haft för sig får ni kolla in hos Husmorsskolan!!!


Trevlig tisdag alleman... en vecka kvar till jul!!!
/Trixi

tisdag 10 december 2013

Symöte: pepparkaksgubben


Jag hade hoppats vara klar med min filt denna gång men tyvärr hann jag inte i mål har några cm kvar och sen en kant så förhoppningsvis kan ja visa upp den nästa tisdag. 
Ist fick jag tummen ur att göra en pepparkakagubbe till jobbet som jag tänkt på ett tag. Jag hittade som vanligt inget mönster som jag kände va hundra så som jag ville ha den så fick bli lite frivirkning i går kväll. Den blev ändå inte hundra men helt ok. Armarna ser snea ut men va svårt att sy genom stoppningen. 


Min gubbe ska få flytta in i en ommålad pringlesburk och bli en sånglåda lite som dom jag visade förra veckan fast han ska inte sitta fast. Tänkte låta en tomte flytta in i andra tillsammans med en liten hare och en liten stuga kanske. Om jag får tummen ur innan julen är förbi :p


Fler inlägg hittar ni hos: husmorsskolan!!!!!


/Trixi

tisdag 3 december 2013

symöte: sångburkar

för några veckor sen visade jag upp en liten snigel som skulle få bo i en sångburk på jobbet. jag lovade att visa upp mina burkar vid ett senare tillfälle och eftersom min sticklust gömt sig nånstans så passar jag på att visa upp burkarna idag.

Burkarna ar gjorde av herbelife burkar som jag limmat tyg utanpå. jag har dekorerat tygen genom att sy på olika former av fleese tyg. se låda 2 och 4.
låda 3 är sydd på frihand lite olika mönster. burk ett sydde jag på paljetter och burk 5 fick knappar. Locker har jag gjort i olika färg av fleese och i samma färg som siffran.

i burkarna bor ett djur eller fordon som är fastsydda på en tråd så den följer med upp när man öppnar locket. några köpte djur och två virkade. 5 burkar har det blivit hittills och det är väldigt spännande att se vad som finns i sångburken. sen sjunger vi om djuret som bor där i.


fler inlägg hittar ni på husmorsskolans symöte!!!


ha en go tisdagskväll!!!
/Trixi