En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

onsdag 29 maj 2013

Framifrån

Jag visade bilder under söndagens fotoutmaning med tema bakifrån.
Jag hade tagit bilder på baksidan av blommor och idag tänkte jag visa framsidan :)
Det är kul att fota blommor för de står för vår å sommar å det gillar jag. Gillar värmen å
Solen. Å då mår ja gott. :)




/Trixi

tisdag 28 maj 2013

Symöte: Krokodilskor

ibland när man låter arbeten ligga ett tag innan man slutför dom kan de ändra riktning och bli nånting helt anat än man först tänkte.
som dessa krokodilskor var tänkta som grod-tofflor och var bara att sy fast ögon kvar. de låg nog 2 månader och nu när jag fick tummen ur å sydde på ögonen så tyckte jag at de liknade krokodiler mer än grodor. så valde att sy tänder ist för en mun som jag hade tänkt.

sulan är restgarn från en kofta som jag gjorde i våras, tanken var att tofflorna skulle passa till koftans blivande ägare och matcha. men jag fick tänka om eftersom de blev för stora för en 3 månaders. så får se vem som får dessa eller vad de hamnar i framtiden.


Tofflorna är frivirkade och med bomullsgarn överdelen (det gröna) och sulan är babyull,
tröjan kan ni se här som de skulle matcha =)
http://trixiyo.blogspot.se/2013/04/ullkofta-med-broderi.html


fler symötesinlägg hitar ni som vanligt på: husmorsskolan


ha en go kväll!!
/Trixi

måndag 27 maj 2013

stick-picknick

förra onsdagen så startade stick-picknick i jkpg.
Jag startade gruppen på facebook med samma namn för ca 1 månad sen och intresset har varit stort, ca 45 medlemar redan och fler strömmar in.
Vi var dock bara 5 under första träffen men med tanke på at vädret varit väldigt ostabilt innan så är jag impad över de tappra som kom. fast vi fick lite sol iaf och uppehåll. =)
Vi kommer fortsäta träffas vid olika tillfällen under sommarn och hål utkik på facebook sidan vilken tid och dag. =)

 
väldigt trevligt iaf och härligt at sticka i det fria =)

/Trixi

söndag 26 maj 2013

Fotoutmaning: bakifrån

Detta tema kan man verkligen tolka hur som hällst :) jättekul!
Jag gillar att fota blommor å eftersom man sällan hittat "Den" bilden med stort D
När man har med sig kameran så får det bli mobilbilder igen.
Som sagt jag gillar att fota blommor å när äppelträdet på jobbet började blomma för fullt så fota jag dom å kom på temat bakifrån. Jag har nog aldrig fotat blommor bakifrån innan.
Tänk vilken vidare syn dessa fotoutmaningar ger mig :) å se era tolkningar. :)

här kommer mitt bidrag:



 
för fler bidrag kolla in fotoutmaningen


/Trixi

tisdag 21 maj 2013

Symöte: Kan du sy?

föra helgen fick jag en fråga av en 6 åring. frågan löd: kan du sy?
jag svarade ja och hon sprang till sitt rum och hämtade 4 bilder som hon hade målat.
-va bra då kan du sy dom här till min nalle!
Jag förklarade at jag inte hade något tyg och ingen symaskin nära till hands men at jag kan sticka såna kläder till nallen. - Det står faktiskt S-Y, SY! sa hon då och gick därifrån.
haha barn är för härliga.
Jag kunde dock inte släppa detta och som tur var hade jag med min stora stickpåse med lite extra garn ifall inspirationen ska ta en annan riktning, precis som den gjorde då.
jag valde ut den ritningen som hon hade visat och berättat mest om som jag förstod var hennes favorit och började mäta nallen. Tur så hade jag just ljusgrön och mörkblå med mig så jag satte igång och sticka en tröja till den nakna nallen =)
Det var viktigt att det var blåbär på tröjan och kjolen, det påpekade hon flera gånger.



 Sen denna helgen fick nallen testa tröjan och tjejen var väldigt nöjd och vile ha en kjol med så under hockeymatchen stickade jag en kjol med tre blåbär enligt hennes mönster. Bilderna får inte med den gröna nyansen men är mer grön än grå.

Flickan tyckte att kjolen passade bättre som pannband =)


Fler inlägg hittar ni hos http://husmorsskolan.blogspot.se/

Ha en go tisdag!
/Trixi

söndag 19 maj 2013

Finstickat

näpp inte jag som har finstickat, fast jag har stickat massa på senaste.
Jag har lånat en bok på bibblan som heter finstickat.
Det finns en hel del snyggt i den och jag är sugen på och sticka en hel del ur den boken.
Men får bli en annan gång för jag har fullt upp med annat just nu.

en döskallesjal blev klar igår kväll under Eurovision song Contest och den ska blockas och säljas till min kollega. Mönstret har jag hittat på själv utifrån ett annat döskallesjalsmönster som jag virkat en sjal från men som jag inte tyckte blev så fin, skallarna höll inte måttet.
Blev supernöjd med mitt mönster så ska göra en till mig också.
Sen håller jag på med min kofta, bara ärmarna kvar. =)
sen min duk som aldrig blir klar.
och en babyfilt som måste vara klar i juli, den ska jag köpa ett tyg till och göra en tygsida och en med garn.
som ni hör har jag fullt upp med massa just nu så finstickat kommer lämnas tillbaka utan att användas men kommer låna eller köpa den i framtiden för det var MYCKET fint i den. =)

/Trixi

tisdag 14 maj 2013

Symöte: döskallesjalen

När kungen och majkis la upp en bild på en döskallesjal som hon gjort för några veckor sen blev jag helt till mig. jag älskar döskallar (om ni inte redan gissat de hihi) och ett mönster med döskallar måste jag göra.. så jag gick å väntade å väntade på mönstret.
Sen när hon hade skrivit klart mönstret så hade jag så mkt igång olika projekt som jag ville göra klart först så jag fick vänta. men väntan blev för lång så jag påbörjade min allra första sjal nånsin och la allt annat åt sidan.
förra veckan (förra tisdagen) så var jag i garnaffären å skulle köpa ett till nystan för de två nystanen som jag hade hemma skulle inte räcka. min kollega hade önskat sig en oxå så jag skulle köpa garn till hennes sjal också.. men problemet var att hon i kassan glömde slå in och packa två nystan, bla mitt garn till sjalen.. så den blev halvfärdig och liggandes eftersom jag inte fick med mig garnet hem =/ hade lagt det på disken men hon missade det tyvärr..
så jag påbörjade min kollegas sjal..
men jag är inte redigt nöjd med formen på skallarna och hur de ser ut så jag valde att göra om mönstret och göra det och nu är jag supernöjd med det nya mönstret. håller på med sjal två så nya mönstret får ni se senare.. om 2-3 v skulle ja tro. =)

nu till sjalen.. jag älskar färgen som tyvärr inte kan återskapas med kameran.. vet inte vad man kan kalla färgen, blandning mellan mörkturkos å korallblå.. =)
garnet är blend bamboo men den blev rätt sladdrig innan blockning så får väl se hur den ter sig efter..
tog bilder innan


Denna bilden över och den under ger bäst färg men är lite mer grönblå turkos tyyp..  =)

jag har nu blockat sjalen och den blev 130 cm lång. Jag gjorde en vit kant på som hjälpte till att sträcka ut den. Den är i minsta laget men funkar bra.. jag kommer göra en till sjal i nya mönstret till mig, den blir mindre hålig och kommer värma mer..


Detta är mitt bidrag till husmorsskolans symöte!!


/Trixi

söndag 12 maj 2013

Fotoutmaning: skylt

Idag är det ett tema som passar mig, ja brukar fota skyltar, speciellt i andra länder.
Denna helg var vi uppe vid stugan å då fota ja två skyltar när jag va ute på promenad.



Jag älskar gamla träskyltar å denna skylt har ja gått förbi många gånger å nu tog ja tillfället i akt å fånga den på bild.

Denna bilden fixade ja till i ett redigeringsprogram lite grann. tycker den blev jättefin å känslan i den gillar jag massa =) enda jag blev missnöjd va at hela bilden inte kom med i redigerinen, den va för stor så fick beskära den lite.
 
Fler skylt tolkningar hittar ni hos edith och jag å kristinas´s fotoutmaning.

/Trixi

tisdag 7 maj 2013

Symöte: Kattens mus

Idag tänkte jag visa upp en kattleksak som jag gjorde till min kisse. Hon älskar att vara med när jag handarbetar och när jag gjorde mina skallror så va hon extra intresserad och ville leka med ugglan för den plingade så kul. då la jag skallrorna åt sidan och virkade en liten mus med en skallra i till henne.
Den började hon leka med direkt.

Jag valde att virka in plingan i nosen så att inte ljudet skulle kvävas av stoppningen. se bilder nedan på hur jag gjorde. Tyckte det blev bra och plingan formar huvudet på musen.

Jag följde ett mönster på musen förutom invirkningen av plingan. men hittar inte tillbaka till den bloggen tyvärr.. jag brukar alltid spara länken men denna gången virkade jag direkt från hennes sida så blev aldrig sparat.

Uppskattad leksak.. Gizmo lekte förfullt, inte kan man tro att hon är 9 år, gamla damen nu ju =P
Får fundera vad ja ska virka till lilltjejen, måste ju va rättvist. fast hon är inte leka leksugen av sig =) Hon kan säkert få låna musen ibland. =)

idag blev det ett sparat projekt för jag har inte hunnit slutföra något på länge, har bara startat upp nytt hihi.. men nu är man ledig några dar så förhoppningsvis kommer ja ha nått nytt att visa nästa vecka =)

för mer inspiration kika in hos Maja på husmorsskolan


/Trixi

måndag 6 maj 2013

vårigt ljusgrön

jag håller på med min döskallesjal och min kollega har bett mig göra en åt henne och nu funderar vi på garn, eftersom hon inte är kunnig på garnkvaliterer så tänkte jag bestämma lite åt henne men hon får bestämma färgen. Jag har ett garn i mina gömmor som är 50 %bomull och 40 acryl å 10 polyester tror ja de va.. det är iaf köpt på YP från Turkiet. pga det så blir garnet billigt.. iaf så blev ja så inspirerad av att hitta ett garn så jag började testvirka i detta garn innan hon gett svar om hon gilla färgen. Tyvärr ville hon ha ett mörkt garn men jag är sugen på å göra en vårig vårljusgrön sjal också... hihi ... när ska man ha tid å göra allt man vill???

skulle va snyggt med en djupblå kant runt... eller ett mörkt snyggt lila.. eller svart.. hihi som ni hör så planerar hjärnan redan denna sjalen..
sen har ja funderingar på att göra om mönstret å göra färre döskallar så den blir mindre hålig.
sen har ja funderingar på att göra en tuphalsduk av döskallar med... ojoj.. vart finns tiden?? =P

/Trixi

lördag 4 maj 2013

härmapan härmar igen

idag tänker jag visa upp ett eget mönster som jag gjort med inspiration av bla brittas ami som har gjort en mormorsruta med ett huvud och armar på sina snuttisar.
Jag ville ha en som gick snabbt och som får färgerna att stimulera babyn. Jag valde då att göra ränder ist för runt och valde mormorrute-ränder (tror ja de kallas) sen valde jag att bara ha ett huvud för ja tycker det är finare. eftersom jag gillar grodor så blev det så klart en groda, har iofs gjort en kanin med =)
Grodan valde jag att virka in trådarna och få en "ram" och det blev finare..

mitt mönster hittar ni som pdf: Klicka här!!!!
och för å se kaninen och läsa om hur jag tänkte och gjorde och för å se fler bilder: Klicka här!!

För å se fler härmapor: Klick


ha en go löragskväll!!
/Trixi

fredag 3 maj 2013

Längtan, drömmar och tecken

För ett tag sen gjorde kungen och majkis en sjal som ja blev förälskad i, med döskallar så klart :)
Jag väntade otåligt på mönster å när det äntligen kom hade ja startat upp min kofta å en babyfilt så två ajtiva projekt igång. Måste vänta!
Jag är rätt otålig av mig å kunde inte skäppa tanken på sjalen jag valde ut garn som ja hade hemma å planerade i huvudet vilken kant ja vill ha osv men jag ska vänta!
Sen i förrgår natt drömde jag att jag virkat en döskallesjal i just de förger jag tänkt å den blev superfin :) (tecken 1)
Sen igår lyssnade jag på stickpodden å sjalen nämns även där (tecken 2)
Så jag tar detta som tecken att lägga ifrån mig alla projekt å påbörja min döskallesjal :)
Har hunnit 3 döskallar redan :) ikväll blir de några till hihi

/Trixi