En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

fredag 31 augusti 2012

vackra kort

jag vill tipsa om en sida med underbart vackra kort till försäljning.
jag älskar den gamla känslan i bilderna och såna här bilder ger mig massa inspiration och livslust.

kolla in:
http://www.bohemchickort.se/index.html



/Trixi

mormorsrutor

Jag har inte reigt fastnat än för mormorsrutor eller emorutor eller vilket namn e än bär. men på nått sätt gillar jag sättet de görs på.att man gör en filt en del i taget och varje del görs på sitt sätt eller görs vid vid olika tillfällen. Sen kan ja tycka att filtar av mormorsrutor är så vanliga. Idag såg jag denna bilden å tänkte WOW!!! speciell och vacker. orginell.. Jag gillar saker som inte är som alla andra. som inte är likadan utan orginell å sin egen. sån jag försöker visa att jag är, jag vill inte vara som alla andra utan jag vill vara JAG!!!
tog bilen via min telefon för att inte glömma vart jag hitta den å inte hitta tillbaka. blädra runt på bloggar på rasten och fann fina bilder. denna kan inspirera i framtiden. känner inte att jag är redo för ett så här stort projekt så det får vila kanske några år. vem vet i framtiden kanske jag går runt med en sån här. =)

/Trixi

onsdag 29 augusti 2012

kärleksvanten

idag snubblade jag över en bild på en dubbelvante så att man kan hålla varann i handen.
när jag å min sambo dejtade gick vi i minusgrader vantlösa bara för att få känna hud och får känna varann, då hade vi behövt en sån här.

 
Tyvärr fanns inte mönster utan bara vilka stickor och garn som används..
Finns det nån som har ett mönster på dubbelvantar så maila mig eller tipsa mig.
jag vill göra såna här =)
 
undersidan såg ut så här:                          och framsidan så här:
 
En gtanke om jag hade varit så duktig så skulle ja gjort en enkel herrvanrte med en tjej på och en tjejvante med killen på. helt förälskad i dom.
Men jag skulle nog göra ett par enkla kanske bara en färg eller randiga om jag skulle göra egna.
Jag har massa projekt att görla i höst men blev så sugen på att försöka klura ut hur man gör såna här. kanske bäst att försöka göra ett par enkla först och lära mig tekniken att göra vantar. Detta är ju ett mer avancerat projekt och jag är inte riktigt där än.
man kanske kan virka annars, virkning behärskar jag ju betydligt mer än stickning.
 
HJÄLP mig gärna med mönstertips.. =)
 
 
/Trixi

tisdag 28 augusti 2012

symöte: misslyckad bil

idag är jag inte klar med något så jag visar en misslyckad minibil som jag testade att göra i sommras. bilen blev söt men jag stoppade den alldeles för lite så formen blev lite småskum å svårt å hålla formen.
nästa gång jag gör en bil ska ja stoppa den ordentligt.




en tanke är att göra rutorna i grått nästa gång. tyvärr hittar jag inte bloggen som jag hittade beskrivningen på så kan inte tipsa om beskrivningen. kommer jag på de så skriver jag det i efterhand.


nu får ni kolla in vårt symöte och se vad alla andra haft för sig.


/Trixi

söndag 26 augusti 2012

lakritsglass

om ni är lakritsälskare som jag så har jag ett tips. Ni lakritsälskare vet att det inte finns gott om god laktritsglass och den som finns är inte lätt att hitta för den säljs inte överallt. Hur gör man då? köper en halvgod vartiant? njää man ångrar sig efter första tuggan.
Nu har jag tipset. man köper vanlig vaniljglass en go gräddig variant som inte behöver va den dyraste. sen inskaffar man kryddhusets lakritsströssel. Det är så gott, jag har anv det som strössel på olika glass men nu har jag kommit på en kanon idé. man blandar strösslet med vaniljglass å vips så har man den goaste lakritsglass man kan tänka sig. + att den blir mjuk som mjukglass å ja älskar mjukglass =)

så håll utkik efter  denna:
Jag fick den av en kompis som oxå är lakritsälskare och vi delar med oss av goa fynd.
minns ni marabous saltlakrits som såldes ett för kort tag i våras? den va oxå supergo men tyvärr slutade de sälja den. hoppas den kommer tillbaka. fast farligt oxå för man kan inte hålla sig borta och inte bra för vikten =P


/Trixi

konstig kräfta och blåbärsskog

idag hittade jag en skog som jag inte utforskat tidigare och hittade ett blåbärssnår me mumsiga blådär. ja älskar blåbär men tyvärr hade jag inte med mig nått att plocka i så jag fick äta upp allt =)
inte mig emot, perfekt mellanmål, nyttigt och gott.

igår åt jag annat gott, massa vättenkräftor som min sambo och grannen fiskat. så vi hade en liten kräftskiva me grannarna. Jag hade gjort en västerbottenpaj och aioli me massa vitlök i.
Sen hade vi räkor oxå och där hittade vi en liten konstig kräft-räka. Havskräfts fick ja höra att en heter men lite kul såg den ut. =)

 
Vättenkräftor är väldigt goa men i år vad det ont om kräftor så det blev inte så mkt men det räckte och bli över för oss iaf. Mmmmm gott va det allt och idag har jag varit ute och gått av lite kalorier. =)

 
 
 
Hur går det med handarbetet nu då? jo jag virkar på och kommit en bra bit men mer än hälften kvar. Har börjat fota arbetet på olika ställen där jag virkar, tex i soffan, i sängen osv. sen ska jag lägga upp ett kollage me bilder på vart duken har gjorts. lite kul idé. får fundera om ja ska ta bilder medans ja håller påå eller om ja ska ta mer konstnärliga bilder eller mer roliga.. får se.
 
 
 
/Trixi

fredag 24 augusti 2012

arbetet fortgår

Jag har virkat på min glädjeduk nu några dar och arbetet går sakta men säkert frammåt men som jag sagt tidigare kommer det ta tid innan jag kan visa upp den. Jag älskar det mönstret, så härligt och lättvirkat. så latt att man kommer ihåg mönstret i huvudet å behöver inga papper att kolla i utan man kan virka i ett utan att behöva stanna upp mellanåt.
Jag kommer ha fullt upp i morgon, först ska ja me grannen på loppistur TIDIGT!!!!! eller 2 loppisturer blir de. sen ska ja baka västerbottenpaj och sen blir de kräftskiva me några grannar.
Vi har fått sån härlig stämning me grannarna och vi hjälps åt och bjuder varann på mat osv. vi fick tom vår gräsmatta klippt en gång denna sommarn och vår granne väggivägg frågade om hon fick tvätta vår bil när hon ändå höll på meed deras. Det är för bra för å va sant nästan, man tror lite att alla grannar ska va som ove sundkvist eller va han heter i solsidan haha.. men vi har haft tur å fått bra trevliga grannar. Sånt är viktigt tycker jag.
 
Nu ska ja hem till en släkting å se film.. å glädevirkningen följer med =)
 
/Trixi

onsdag 22 augusti 2012

godissug och huvudvärk

vilken kombination, men konstigt nog brukar huvuvärken lätta lite när man får i sig socker och hoppas att det stämmer idag oxå. rörde ihop lite kladdkakssmet å åt när ja kom hem, blev inte mkt men de lilla verka räcka. Måste bli pigg i huvudet nu för vi ska ha möte me bostadsföreningen som vi bor i och det kommer nån snubbe som ska informera och tjöta. Då vill man inte ha ont i huvet å inte orka lyssna. Ta en tablett kanske ni tänker, grejen är så att jag har tänkt tanken själv men jag gillar inte att ta tabletter utan tror på kroppens eget sätt att göra sig bra igen. Tar bara tabelett när jag måste eller verkligen behöver. jag tror att man motar bort kroppens funkon att läka om man hela tiden hjälper den. sen när det är för svårt för kroppen så man behöver tex pencelin är det ju en annan sak så klart. känns lite bättre nu efter min sockerkick så hoppas de håller i sig.
 
men för mkt gott sätter sig runt magen så delar med mig av denna klockrena bild.
 
 
 
/Trixi

tisdag 21 augusti 2012

Symöte: Tomte röd

Det här är tomte röd.... Idag ska jag visa upp en ramsa som jag virkat och sytt tillbehör till.
Det är en av mina favoramsor som jag använder mig flitigt av på jobbet.
Första gången som jag hörde den av min praktikant satt både jag och barnen och gapade haha vi älskade den från första stund och jag tog till mig den och satte igång och virka små små luvor.
Först gjorde jag luvor till frökentummar och sen även ett par småsmå till barntummar. tänk själva hur små en 1 årings tumme är, med andra ord var det lite pilligt.
Men att se ett barn läsa ramsan, inte ordagrant men med sån inlevelse och se glädjen när de visar fram sina tummar med små luvor på gör att mitt frökenhjärta svämmar över.

Jag sydde en påse till luvorna oxå, väldigt snabbt och inte alls noggrant5, tanken var att påsen skuklle va förvaring och ingen prydnad. men formen på påsen ser ut som en tomtesäck så den passar in.



Ramsan heter tomte röd. man kan säkert hitta på fler verser med fler tomtar tex tomte gul och tomte grön. Men jag får grunna på det och se om jag kommer på nått bra. för inget slåt tomte röd och tomte blå. jag virkade tummarna på frihand och har ingen beskrivning nerskriven.


Tomte röd
(Håll händerna bakom ryggen)
Det här är tomte röd. (håll fram tummen med röd luva)
Det här är tomte blå. (håll fram tummen med blå luva)
Båda har sina luvor på. (vicka med tummarna fram och tillbaka)
Tomte röd kan nicka, (nicka med tummen)
och tomte blå kan vicka. (vicka med tumme blå)
Tomte röd kan gömma sig. (göm handen med röd luva bakom ryggen)
Tomte blå kan klämma sig, AJ Aj Aj. ( göm andra handen)
Det här är tomte röd, (håll fram tumme röd)
och det här är tomte blå. (håll fram andra tummen)
Nu är det dax att gå, hejdå!! ( vinka med båda tummarna)



Kolla in vårt symöte här!

Ha en härlig kväll!!
/Trixi

måndag 20 augusti 2012

fel brud

Lördagens fotografering gick bra, tyvärr fick jag ingen egentid med brudparet så jag hann inte ta dom bildidéer som jag hade, men min kollega ville ha mingelbilder och verkade nöjd. hoppas hon blir det med resultatet med. ska sitta och redigera lite bilder idag och sen får hon bilderna i veckan.

Det började dock inte bra för jag började att fotografera fel brud hahaha..
Jag visste att vigslen började 15,30 och eftersom jag inte träffat min kollegas dotter så trodde jag att det var det brudparet som fotograferades utanför kyrkan som var rätt brudpar. Jag tänkte att eftersom de inte var klara med fotograferandet så fick de i kyrkan vänta lite. Jag hade gått fram till dom och berättat att jag fotade åt min kollega och de hade sagt ok och lett åt mig. Men de funderade nog lika mkt på vem jag var hahaha.. sen satte de sig i bilen och åkte iväg.


En bild på "fel" brud hahaha
men jag blev nöjd med bilden, så det var synd att det inte var rätt brud.
Sen kom "rätt" brud ut och jag fick fota rätt brud oxå haha..
tur att jag var vid rätt kyrka iaf =) fast det hade jag dubbelcheckat innan men man vet ju alrig =P

Det var kul och man har glömt hur mkt man tycker om att fotografera. Det är nog ansvaret som är det jobbiga i såna här sammanhang för det måste bli bra. man får inte en ny chans.


man blir lite sugen själv på å gifta sig när man ser alla fina bröllopsbilder.


/Trixi


söndag 19 augusti 2012

Fotoutmaning: Huvudsaken

Denna vecka var fotoutmaningen Huvudsaken. Först började jag fundera på att ta bilder på en hatt i luften och liknande men inspirationen infann sig inte till den perfekta bilden så jag lät det ligga och gro i bakhuvudet.
Igår var jag på bröllop och fotograferade åt min kollega. Jag skötte mingelfotografin utanför kyrkan samt minglet innan middagen. Då när vi väntade på brudparet så kom bilden till mig. Jag såg en tjej med en blomma i håret, inte så märkvärdigt kanske men känslan i bilden blev kanon. Feststämningen i bilden och en liten blomma festar till en frisyr. Blomman gör frisyren, den är huvudsaken.
eller vad tycker ni?

fotoutmaningen hos edithochjag


/Trixi


lördag 18 augusti 2012

inspirationskollage

igår satt jag och satte ihop kollage med inspirationsbilder som jag brukar göra ifall inspirationen inte infinner sig direkt uner en fotografering. Sen kollar jag inspirationsbilder för att sätta fart på inspirationen och få egna idéer och utveckla mitt tänkande.

jag tänkte visa ett av kollagen som jag gjorde igår för jag blev nöjd med resultatet.
jag använder http://pixlr.com/express/
för att göra kollage. det negativa är att inte hela bilden får plats i rutan så på vissa bilder syns bara en del men jag ser tanken med bilder iaf och det är det som är meningen men inspirationskollagen.
Bilerna har jag hittat på olika sidor genom att ha sökt på google.

Nu när man har inspirationsbilderna och batterina laddade minneskorten tömda och allt packat opch klart så är jag mer lugn och ser fram emot det. Det enda som kan sätta käppar i hjulet är vädret, enligt yr i går skulle e bli regn fram till 5. jag ska fota mellan halv 4 och 6. Men i morse på yr.no så såg det bättre ut. regn till kl 12 och sen inget förren kanske ev runt kl 20 risk för skur. hoppas det senaste stämmer för jag har inget bra paraply för fotografering.
morgondagen kommer bli en hel del redigering känner jag på mig =) Det är så kul och gå igenom ens bilder å se bilerna ur ett annat ljus när man ser dom på dataskärmen ist för i kameran.

nu ska jag klä mig mig och snart dra vidare mot kyrkan, det börjar kl 3.


/Trixi

fredag 17 augusti 2012

Fotografering

i morgon ska jag hålla i en fotografering på ett bröllop. lite nervöst eftersom et är mitt andra bröllop bara och mitt bästa objektiv har gått sönder och inlämnat för lagning. Sen såg jag på yr.no att vädret skulle bli mindre bra med och regn under första delen av festligheterna. Jag ska bara vara med ett tag och fota åt mamman men är ändå nervös.
Men samtidigt förväntansfull och ser fram emot hur inspirationen sprudlar och alla fina bilder jag kommer ta. =) Det var längesen som jag fotade nu, lite i sommras men innan det var det ett tag sen.

Ser fram emot fotograferingen med lite skräckblandad glädje.. haha nä ser mest fram emot det =)
Det är bara det att jag inte gått nån kurs eller har så mkt erfarenhet så är rätt för att misslyckas.
Fast vet att jag tar bra bilder och ha seendet och har en bra kamera.

återkommer i morgon å berättar hur det gått =)

/Trixi

onsdag 15 augusti 2012

färdigmålat

ÄNTLIGEN är sista penseldraget gjort på trappan. blev lite förskjutet eftersom jag inte orkat efter jobbet varken i måndags el tisdags. va iofs rätt slut idag med men tog mig i kragen.

idag är det 1 år sedan vi fick nycklarna till huset och det firar jag med att göra klart målningen. kändes bra. nu är det bara trappstegen kvar att lägga i plastmatta som vi beslutat att göra eftersoim det bara va spån under mattan jag drog bort.

Jag kommer inte visa bilder innan det är helt klart, när det blir vet jag inte än men inte om allt för länge hoppas jag.

tror jag ska lägga mig en stund i badet nu och njuta en stund, bara jag inte somnar hihi..

ha en mysig kväll!
/Trixi

tisdag 14 augusti 2012

en stol för en stickfrälst

en stol för en stickfrälst är överskriften..
ja bedöm själv.

Foto: Härlig stol

supercool ju =)
va tvungen och visa upp den här när jag hittade den på facebook. hihi..


sen hittae ja en kul länk:
/Trixi

symöte: sverigetossor

I helgen hejade jag hem ett silver och min sverigetröja var på. i samma veva blev jag sugen på och göra ett par tossor och testa en beskrivning som jag tog med mig hem från ullaredsbesöket förra tisdagen. enligt beskrivningen behövdes ett garn 100g=164m men jag hade inget garn som passade.
Så jag valde ett garn som var mjukt och fint och underbar gul färg som påminde mig om sommar och sol (som vi inte haft så gott om denna sommar tyvärr). Då föddes tanken på sverigetossor i samma färg som min sverigetröja. tyvärr fick jag ändra mig lite där oxå för den blåa tonen som jag ville ha hade jag inte heller i mitt garnförråd.

Jag hade ett tunnare garn och valde en större virknål. i beskrivningen skulle man ha en nr 5 så jag valde en nr 4. men nu i efterhand skulle jag valt nr 3. Det var inte så lätt att virka med nr 4.
sen skulle jag lista ut hur mycket jag skulle öka genimot beskrivingen och där körde jag fast lite. sulorna gick rätt bra och sen sidorna gick inte alls så jag sket i beskriningen och gjorde eget. eftersom jag gjort en del converse tidigare så vet jag lite hur man kan göra sen testade jag mig fram lite och skrev ner för att kunna göra en likadan.

här kommer bilder och beskrivning på min sverigetossa:



 Sverigetossor 4-6månader:

Sula:
virka 18 lm
Virka därefter runt kedjan.
varv 1: 1 fm i andra m från nålen. 2 i 1 m, 9 fm, 2 hst, 2 st, 7 st i sista maskan.
virka sen utmed lm-kedjans anra sida: 2 st, 2 hst, 9 fm, 2 i 1, slut varvet med en sm.
varv 2: 3 lm, (2 st i 1m) 3ggr, 13 st, (2st i 1m) 3 ggr, 3 st i 1m, (2st i 1m) 3ggr, 1 sm.
varv 3: ett varv med st. avsluta med en sm.

tossans sidor:
Fortsätt virka från sulan.
varv 1: virka ett varv med hst, virkade i maskans inre båge. avsluta med en sm.
varv 2: Virka ett varv med fm. avsluta med sm.
Varv 3: Virka 18 fm, (minska 1m i 2m) 2ggr, 8 fm,  (minska 1m i 2m) 2ggr, 18 fm, sm.
Varv 4: Virka 16 fm, (minska 1m i 2m) 3ggr, 4 fm, (minska 1m i 2m) 3ggr, 16 fm, sm.
varv 5: Virka 14 fm, (minska 1m i 2m) 6ggr, 14 fm, sm.

tossans kant och fäste:
virka 18 lm, fäst i 8,e maskan innan mitt bak.Virka mot bakdelen, 8 fm, fortsätt samma håll 8 fm.
Vänd och virka fm till sista lm. =34 fm.
Vänd och virka 34 fm.

Fäst trådar och sy fast en tryckknapp på fästet längst ut samt på tossan.
Brodera under sulan, SWE.



Gult bomullsgarn som heter cotton 8/4 använde jag och tossan blev väldigt mjuk mer lik en strumpa i känslan och struktur. Man kan anv ett lite stabilare garn och få en stabilare tossa.
På mina bilder har jag satt fast bandet med en nål för jag har inte hunnit köpa tryckknapp än. Men ville visa upp dom idag så de fick bli halvfärdiga. jag har oxå sparat trådarna på bandet för att kunna anv dom när jag syr fast knapparna.


Kolla in vårt symöte! klicka här!


ha en go dag alleman!
/Trixi



måndag 13 augusti 2012

smygtitt

i morgon är det äntligen tisdag och symöte.
Jag hade tänkt visa upp en bil i morgon men jag stoppade den för löst så formen blev lite konstig och är inte helt nöjd med den tack vare det.
Så igårkväll när jag skulle sova, behövde sova inför första jobbdagen så kunde ja inte sova och va pigg. då satte jag igång och virka lite och hoppas bli klar inför imorgon.
i värsta fall blir det ett sent möte.
här får ni en smygtitt... hihihi...

mer får ni se i morgon
nu måste ja fortsätta virka.

/Trixi

söndag 12 augusti 2012

planerat miniprojekt

Det har inte blitt så mkt handarbete i denna bloggen på ett tag och inte så mkt handarbete för mig heller överhuvudtaget. men nu ska de bli ordning och reda nu när jobbet och vardagen sätter igång i morgon. Slut på semestern och slut på renovering och annat som man sysslat med, slut på os. mkt som är slut idag.
eller renoveringen är iofs inte slut redigt än för ja har en omgång målning kvar som jag tänkte hålla på med idag. hoppas ja hinner klart. men är inte målarsugen idag, är virksugen.
när ja va i ullared så fanns det garn där som jag berättat om och är fanns även lite gratis mönster och jag tog ett av deras mönster. ett litet miniprojekt som man kan göra klart på en kväll.
Det svåra var att finna ett bra garn men jag valde ett grövre och får ändra i beskrivningen medan jag virkar. Valde ett härligt solgult bomullsgarn som kommer hålla kvar sommarkänslan lite grann.

Det ska bli kul me ett miniprojekt nu känner ja. min glädjevirkning staplar sig frammåt men behöver känna att jag kan avsluta ett projekt så ja får mer inspiration till å tragla me duken. den kommer ta lång tid att göra, har bara hunnit 20 cm, ca 1 meter kvar att göra.

undra om man inte ska börja lite me tossorna innan man börjar måla.. hihi.. så fint väder med, man vill ju hinna sitta ute en stund innan man ska måla inne hela dan.
å sen ladda inför matchen kl 16. då vi tar OS-GULD!!!! (el silver)

/Trixi

lördag 11 augusti 2012

kiwi och mango mums-smothie

ojojoj.. jag har gjort en redigt mumsig smothie till frukost.
Jag tog lite vad jag hade och volá det blev en kiwi och mango mums-smothie. =)
Jag dricker ett pulver till frukost som gör att man tappar sötsuget och håller vikten på en jämn nivå och det är bra när man vill gå ner i vikt.
Det heter herbalife iaf och man byter ut ett mål om dagen alt 2 mål om man vill gå ner i vikt men det är viktigt att äta en balanserad middag så man får i sig allt man behöver.
Jag valde solhavremjölk eftersom jag har läst att vanlig mjölk gör så att vissa ämnen inte tas upp, vet inte om det stämmer men iaf så gillar jag solhavremjölken så tänkte testa den. Herbalife pulvret är smak av vanilj, finns olika smaker men vanilj är go att göra smothies av.

Här kommer receptet:

Kiwi och mango mums- smothie

ca 2 msk fryst eller färsk mango
2 hela kiwi
2,5 dl solhavremjölk (funkar med vanlig mjölk oxå)
2 msk harbalife, vanilj (217 kcal)

blanda i en mixer och häll upp i ett glas.
Njut!!





/Trixi

jobbångest

Jag trivs på mitt jobb och med mina kollegor och saknar alla goa barn men ångesten finns ändå där.
Det beror nog på att man inte känner att man hunnit med allt som man har tänkt, känner mig inte klar med semestern eller sommaren. har inte hunnit sola och bli vackert brun tex. jag har inte hunnit rensa och gå igenom allt som jag hade tänkt, ja har inte hunnit träna.
Men men bara å gilla läget och njuta extremt av dessa 2 sista dagarna av semestern.


Denna bilden tog jag hos en kompis som inredde med chocklad. tanken va att alla skulle plocka och slippa asken men jag tyckte det va så fint.
Live, Love, Laugt de ska ja göra sista dagarna av semestern =)

/Trixi

fredag 10 augusti 2012

OS-FINAL!!!

Jag har lovat mig själv att inte skriva för mkt om sport i denna blogg men efter en sån här kväll kan man inte låta bli. Jag som handbollsfan njuter i mänger nu, jag har väntat på det här i 12 år. Jag har stöttat och trott på dom i alla dessa sämre tider å nu äntligen är vi där igen. vi minns wislander, lövgren och köttbullen. Vi kommer minnas Andersson, Ekdahl Du Rietz , källman, sjöstrand osv..
vilka killar vilket spel..
VI ÄR I OS-FINAL!!!!!!


Guld eller Silver?
Vi röstar på GULD!!!


whiiiiiiii va lycklig jag är nu.. =)

/Trixi

torsdag 9 augusti 2012

husägare

näpp jag har inte köpt hus nyligen. Vi flyttade in i nya huset i aug för ett år sean. om en vecka firar vi 1 år som husägare. Denna vecka är det första veckan som jag känt mig redigt som en husägare.
Annars har det inte känts så stor skillnad från å bo i lgh men denna veckan när man renoverat på egen hand och känner hur man bidrar med att göra huset till sitt eget. I lgh har man inte fått göra nått, inte måla om eller nått men nu kan vi göra vad vi vill. så skön känsla att få sätta sin prägel.
För mig är det viktigt att göra till sitt eget vad jag än gör, tex när jag målar så målar jag min egen konst ist för att köpa någon annars verk och ha på väggarna, på så sett gör ja hemmet mer personligt.
I början när vi flyttade in tyckte jag de va jobbigt att kompromissa och få in bådas stil i hemmet, och inte göra om och flytta hans grejer eftersom det är hans. Men nu ser jag det mer som vårat allt och det har tagit ett år för mig att inse och för mig att ta egna beslut i inredningen pch göra om jag vill, på så sett blir det oftast bra och båda trivs. I höst ska jag flytta vårat kontor som vi inredde tillsammans i vintras och det var bestämt att de rummet skulle vara kontor så det får vara som det är. men det kontoret passar inte som kontor så det har inte kännts rätt att sitta och arbeta i. vi har nästan inte anv de rummet mer än som förvaring. känns så onödigt att ha ett rum som står tomt.
Så nu har jag planer som får bli i höst. =) ser fram emot det men först göra färdigt trappan. =)

och sen ett litet kom ihåg:

hahaha

/Trixi

onsdag 8 augusti 2012

målardag och ullaredsfynd

Jag har målat hela agen idag.
eller nä nu ljög ja, jag va ute och gick innan lunch, skulle till affären och handla men när jag kommit precis halvvägs så kom en störtskur. Först började de droppa lite och jag stannade under ett träd och väntade ut dde, men de regna bara mer å mer och öste sen ner och regna genom grenarna. Då va valet, springa till affären bli dygnsur och sen ha hela vägen hem oxå. Eller skita i maten och gå hem.
Har inte ätit mer än mellanmål idag men de beror på att jag har målat resten av dagen.
Ni som följer mina inlägg har sett mitt renoveringsprojekt växa nu under sommaren och idag kommer fler bilder. Idag har jag grundmålat allt utan räcket som jag monterat ner, hann inte med dom nu innan matchen.. ville ta ett varmt bad innan matchen och skrubba bort all färg. förstår inte hur ja kan få så mkt färg på mig. haha..



Det kommer bli så fint ist för det där hemska träfärgade me heltäckningsmatta a la 90 tal.
Jag kommer lägga upp en före och en efter bild sen när det är helt klart, men de blir nog senare i höst.
För efter målningen så kommer jag få be om hjälp me mitt projekt eftersom min karl inte tror att jag kommer kunna skära till och sätta fast de nya trappstegen. Och han har rätt haha. skulle inte våga för det är nog inte lätt att få de på millimetern rätt.


Ullaredsfynd är andra rubriken.. funderar på om jag ska göra ett enskilt inlägg om det kanske.
Får se hur ja gör ikväll. beror lite på mitt humör efter matchen =)
men just nu ser det jä*igt bra ut.. ojojoj.. vi spelar otroligt bra idag och vi måste spela bra i andra med nu så vi tar oss till semi. =)

Jag fyndade en hel el kläder igår, och det behövers, min garderob har inte krymt men har inte mkt som passar längr enu när jag lagt på mig lite extra inför kommande vinter =P
Mitt bästa köp var en tröj,filt kan man säga. Det va nästan som en poncho men ingen knäppning eller hål, man lägger den bara över axlarna. en är jätteskön, kan ha kyliga sommarkvällar eller kalla höstkvällar i soffan. =) Sen fann jag garndelen. Det roliga var att jag hittade exakt samma garn som jag virkar med just nu, men har redan köpt in så mkt som jag behöver. Det var en krona billigare där.
Sen köpte jag en del anndra garner, bla till en vintermössa till min sambo, en filt till nån i framtiden om mån mer i min vänkrets får barn, samt lite garn som jag är lite osäker vad ja ska göra med än men har lite idéer. så nu har ja en hel del garner att leka med i vinter.

nu är de spännande här i matchen..
/Trixi

tisdag 7 augusti 2012

symöte: Sångpåsen klar

idag ska jag visa ett projekt som jag gjorde klart i början av semestern.
En sångpåse till de små djuren som jag har gjort tidigare.
Vet inte än om jag ska använda den i jobbet eller om jag sparar den till mina barn i framtiden. eller så har jag den på jobbet tills jag får barn.

Jag anv några restgarner till påsen och virkade det mesta med stolpar.
På sidorna sydde jag fast min not som jag visat upp tidigare, nu kan läsa hur jag gjorde den här:

Jag virkade också en dubbelnot på samma sätt förutom att jag gjore två och virkade ihop dom.

Här är påsen med katten och musen som jag gjort tidigasre. ni kan läsa om dom här:



Annars håller jag på med trapprenoveringen så har inte blitt så mkt handarbete senaste veckan.
Dags att måla trappan nu.
Min glädjevirkning på vila lite medan jag slipar, målar å står i =)

Idag är jag i Ullared så mitt inlägg till symötet kommer senare i eftermiddag/kväll.

Kolla in http://husmorsskolan.blogspot.se/ och vårat symöte!!!



ha en underbar tisdag!
/Trixi

måndag 6 augusti 2012

Kur för kroppen

Jag känner mig ibland sliten i kroppen och skulle vilja unna mig att gå på spa och göra sköna behandlingar men det kostar ju en del.
här kommer ett kopierat tips på hur man kan göra ett eget skönt spa hemma.

Kur för kroppen

Börja med att torrborsta kroppen med skrubbhandske, nedifrån och upp i cirkelrörelser.
Tappa upp ett varmt bad - inte för hett! Häll i väldoftande olja.
Blanda först den eteriska oljan i några matskedar honung eller grädde så blandar den sig bättre i badvattnet. Det är extra viktigt att späda oljan om den är koncentrerad eftersom den kan bli för stark annars.
Välj olja beroende på vilken effekt du vill få:
Oljor för njutning: Mandarin, sandelträ, ros, honung eller jasmin.
Oljor för avslappning: Citronmeliss, lavendel, honung, rosenträ eller apelsin.
Oljor för uppfriskning: Bergamott, rosmarin, eller myrten.
Gör själv: Så gör du din egen badolja för ett sinnligt bad:
4 droppar sandelträolja
3 droppar lavendelolja
2 droppar ylang ylang
Vänta med oljan tills du själv ska i badet. Oljan dunstar nämligen snabbt. Blanda oljorna med cirka 1 tsk basolja innan du häller dem i badvattnet.



Gör din egen ansiktsmask

Advokadomask-   en st mosad advokado
Utslätande mask- Mosat fruktkött fårn en halv apelsin,
                               5 msk mandelmjöl,
                               ½ dl kokosfett,
                               2 msk vispad grädde,
                               2 msk glyserin.
Jordgubbsmask-  5 st mosade jordgubbar,
                               2 tsk yogurt,
                               mandelmjöl så mycket sokm behövs.

Vanliga ingredienser i hemmagjorda ansiktsmasker är gurka, honung, citron, äggvitor och lera. Det är också vanligt med oljor och att man blandar ingredienserna tillsammans med vatten, olja, grädde eller yoghurt för att få till en bättre konsistens.

Viktigt är att inte överdriva användandet av ansiktsmasker. Högst en gång i veckan är att rekommendera.
Ett viktigt råd är att komma ihåg att rengöra ansiktet och halsen noga innan man lägger på den hemmagjorda ansiktsmasken. Ansiktsmasken bör inte ligga kvar längre än 20 minuter och bör spolas bort med varmt vatten.

mot torr hud: 1 mogen mosad banan,
                         5 msk smulade havregryn,
                         1 msk flytande honung,
                         lite vatten.
Havregrynen peelar huden försiktigt, samtidigt som den rengör och avfettar på ett naturligt och skonsamt sätt. Honung tillför fukt och vårdar samt bananen som mjukgör. Kan det bli bättre?!
Gör såhär:
Blanda ihop detta till en jämn smet och applicera på fuktad hud. Låt sitta 15 minuter och skölj sedan av med rikligt och ljummet vatten.

Njut av dagen!
/Trixi

slipning pågår..

Renoveringen fortsätter.
Idag går jag loss med slipmaskinen på trappan för att rugga upp ytan så att färgen fäster bättre.
min sambo skulle köpa färg idag så ikväll, i morgon eller på ons börjar jag att måla.
Ska till ullared i morgon så vet inte hur mkt man orkar efter de, ska ju upp tiigt för att vara där när det öppnar. inte varit i ullared sen i okt å det är länge. brukar åka ca 3-5 ggr om året i vanliga fall. minst vår, höst å innan jul. ibland en extra resa på sommarn. mitt mecka för en smålänska =)
Ska faktiskt unna mig lite nya kläder om jag hittar nått snyggt.

nä dags å slipa lite till så man blir klar nån gång =)



/Trixi

söndag 5 augusti 2012

Fotoutmaning: all alone

Dagens tema i fotoutmaningen är All alone.
Jag tyckte att temat va spännande för man fick ingen direkt idé utan vill ha med sig temat och söka upp bilden. Det gav lite mer utmaning.
mina 2 bilder som jag bidrar med fick bli på en ensam mås som cirkulerade ensam ute på havet.
Jag hade inte systemet med mig ute på havet så fick bli mobilbilder därav den dåliga kvaliten.




Ha en magisk dag.
//Trixi

lördag 4 augusti 2012

krabba och sommarminnen

Jag fick en krabba på ryggen igår som kröp runt..
Fatta vilken chock ja fick när de börja krypoa runt, sen har man min KÄRE sambos skratt.
fast lite kul var det för jag bad han sätta tillbaka den å ta en bild.. hihi..
haft några underbara dagar i Grebbestad.
Varit ute på havet å åkt båttur, solat på klipporna, lyssnat på nostalgiska sånger på after beachen,
myst en hel del me min förlåtna sambo hihi.. å umgåts me en go vän till min karl.
Vi avslutade veckan me en middag ihop sen stack de andra iväg på andra äventyr å vi fortsatte middagen i lugn och ro me efterrätt och djupa blickar. Tänk att man kan bli som nykära igen bara man äter glass fårn samma tallrik och blickar på varann över ett ljus. =)
Såna stunder är viktiga i ett förhållande, speciellt när vi inte har så mkt tid annars pga min sambos jobb.


Jag fick nys om ett spännande projekt på en blogg, som jag blev sugen på att testa nån dag. får nog vänta till hösten för nu har jag en del för mig med renoveringen innan semestern är slut.
men var iaf ett vackert armband med pärlor som man virkade.
Jag MÅSTE testa det.
som sagt skriva upp på att göra listan =)

ha en mysig kväll!
/Trixi

fredag 3 augusti 2012

sol sol sol

underbar dag me sol på klipporna..
Härligt..
nu ska va ner på afterbeachen och njuta i solen lite till =)
dock blev de ingen virkning i solen idag.. hihi
vad jag älskar sol =)


soliga härlsningar
/Trixi

båttur och virkning

Idag var vi ute me båten och killarna fiskade och ville ha me mig som sällskap. Jag gillar inte å fiska men kan tycka att det är skönt å va ute på sjön i en guppande båt och lugnet runt omkring.
Vad passar inte bättre då än just virkning =)



Ha en go natt!
/Trixi

onsdag 1 augusti 2012

OS-tider



Nu är det OS-tider och då njuter jag.
Denna bilden som jag tog igår är rätt klockren.



Handbollsfanatiker som jag är så stormtrivs jag ljust nu, handboll varannan dag i minst 10 dar..
mmmm =)
igår var det en väldigt lätt match som igentligen inte är så kul och så när vi vinner me 21 bollar. Men samtidigt så fick vi se en hel del fina mål och skicvkligheter som är så härligt att se.

När jag följer hanbollen är jag till 110% fokuserad men när jag kollar annat uner os som inte är lika viktigt så har jag virkningen i famnen å slötittar, det är härligt de.
fast idag skinner solen så tror nog att jag får gå ut i det fina vädret och njuta lite innan jag sätter mig framför tvn igen.

I eftermiddag åker vi iväg till en kompis stuga i Grebbesta så det blir nog inte så mkt os närmsta dagarna, fast handbollen måste jag se tors kväll kl 22,15. =) måste packa sverigetröjan =)
Ska bli skönt å komma iväg lite oxå å inte bara gå hemma. Det blir lätt att man blir lat och skjuter på "tråkiga" saker som måste göras.

nä nu ska ja ut å gå powerwalk lite, inte rört mig på några dar nu som sagt
lätt att man blir lat på semestern. =P


/Trixi