En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

lördag 28 april 2012

Ny logga..

Idag har jag release för min nya logga.. ja har gjort den själv i paint så inget överarbetat utan bara lite eget. sån som jag är, ja gör saker på mitt eget sätt. Sätter min prägel. Så nu har denna bloggen en logga och därmed ett namn. Trixi´s lya.

Tanken är kanske att i framtiden trycka ut små tygettiketer och sy fast på allt jag har gjort.
Ja har sett en så otroligt söt ettikett.
Denna:

Visst är de otroligt söta? Jag skulle vilja ha nått liknande.


Gjord speciellt för dig av



Nu ska ja ta fram mitt virke igen.. haha ja å min karl håller på me samma sak han med virke och ja me virkning =)

kram å hej

/Trixi

onsdag 25 april 2012

Färga håret utan kemikalier

Jag läste nånstans om huskurer för att färga håret. Jag tyckte det lät intressant och tänkte dela med mig av det tipset här utan att själv ha provat.

1. För att få mörkare hår
Koka upp riktigt starkt svart te och häll upp det i en bunke som rymmer ditt huvud.
Sen låter du det dra i 20 min eller mer om det fortfarande är varmt.
doppa håret i teet så länge du orkar. 20 min gör ditt blonda hår, ljusbrunt. ju länge du har det i vattnet, ju mörkare blir det.

2. För att få ljusare hår
Recept 1
Koka upp ett riktigt starkt Kamomillte.
Doppa håret i teet eller häll det över håret.
Gå ut i solen och låt håret självtorka.
(Detta ljusar upp håret lite grann, inte särskilt effektivt men mer skonsamt än recept 2)



recept 2
För helblekning.
Blanda citron med vatten, så mycket att det räcker att få håret genomblött. Pressa ur flera citroner för starkare blekning.
Häll citronvatten genom håret och gå ut i solen. Låt Det sitta kvar hela dagen.

För slingor.
Ta en citron och pressa ur saften mot ditt hår där du vill ha slingorna.
Låt självtorka och sitta kvar hela dagen.


Ibland kan håret kännas torrt när man färgar med te men då kan man blanda i lite honung i blandningarna.


Har ni testat detta? funkar det? har ni andra tips?
Skriv en kommentar och berätta.

/Trixi

tisdag 24 april 2012

väntans väntan... å lite knep

oj nu märker man vad beroende man blir av symöten =) nu när man väntat hela dagen på att det ska börja och man går in och kollar bloggen hela tiden.. man är nyfiken på vad alla andra gjort och om man ska få nån kommentar och kanske kunna inspirera nån.

sen har jag ett tips oxå.. tyckte denna sidan va så gullig och speciell så måste tipsa..
husmorsknep och den handlar om olika knep som tex att ta bort jobbiga fläckar och hur man kan få
bränd mat os att sluta lukta. Din mormor på nätet står det överst.. tycker det är så charmigt och sen är den uppbyggt på ett annorlunda sätt som gör den speciell..

nu ska ja in på husmorsskolan igen och se om mötet börjat.. annars får ja nog vänta tills i morgon..

ha de så bra nu alla husmödrar och husmän.. på tal om det.. min karl har blitt utnämd till hustomte i vår bostadsförening.. visst är de gulligt =) min hustomte =)

/Trixi

symöte: minifilt till liten...

Som jag nämnt tidigare så kom jag igång i vintras igen med stickningen efter långt uppehåll.. eller rättare sagt kom igång för första gången. jag har kunnat sticka sen ja va i 10 årsålder då mormor visade mig. hon hade alltid något projekt igång spå länge hennes händer klarade av det och trots svår reuatism och leder som vridigt sig kunde hon ändå virka. sånt är impornerande.
sen stickade jag en mössa i slöjden minns jag och efter den har ja knappt stickat alls. iaf inte blitt färdig med nått utan börjat och tappat intresset eller suget.
i vintras gjorde jag en bäbisfilt och det var i princip den allra första stickningen jag började och avslutade. så den vill jag visa upp nu.
Jag gillar verkligen garn med olika färger och dessa färger är så fina. Jag gillar att man inte vet färgen på nästa maska, nu blev det en grön maska och nu blev det en blå. Det gör att arbetet aldrig känns långdraget trotts att man gör samma sak hela tiden, enbart rätstickning. Färgerna funkar ju till både tjej och kille... hihi märks det att ja är sugen på å skaffa barn snart? =) jag har redan börjat tillverka lite grann och sparar i mina gömmer till framtiden.



Den andra bäbisfilten gjorde jag i feburari och anledningen att jag inte visat den än är att jag har inväntat ett dop och ville ge filten i doppresent. i helgen som var nu blev äntligen dopet av och mamman som fick äran att öppna såg redigt glad ut. Det är så kul att få glädja nån med något man själv har gjort.
här kommer några bilder på min pippifilt =)





Min nalle fick vara med på bilderna för å skapa mer stämning och liv i dom =) ta bild bara på en filt är ju inte så fint annars. Jag anv järbos garn till pippifilten. Till den första minns jag inte vad det garnet hette men är nån nyfiken på det sp kan jag kolla upp och återkommas. bara lämna en kommentar så ja vet om intresset finns.

Denna vecka har bara blitt lite handarbete och kommit en liten bit längre.

Kolla gärna in vad de andra medlemmarna har gjort för fint..


Ha en rofylld kväll!

/Trixi

söndag 22 april 2012

Tågåkning, Stickning och Dop

I dag blir det äntligen dop, som ja har väntat på det =)
Dopet skulle varit för över en månad sen men blev uppskjutet 2 ggr. De kunde inte komma överens redigt om en bra dag. Så idag blir det äntligen av =)b har sett fram emot detta sen han föddes i okt =) de va då jag smått började fundera på va man skulle ge och sen hamna jag i en stick period och efter att ha gjort min första filt så besztämde jag att han ska få en bäbisfilt i doppresent.
Eftersom mitt stora intresse är fotografering så har jag oxå fotat han och hans syster och förstorat upp och satt i ramar. Detta har varit klart sen i febuari så ja har bara gått och väntat och väntat på att få ge presenten och se deras reaktion. Det är det som är aså hbärligt med att ge och få glädja nån.
En gång när min syssling tog studenten så hade jag gått länge i affärer och letat efter nått passande och till slut hittat rätt och nått som är så hon. Jag va själv så förväntansfull och skulle bli så kul ochse hennes reaktion. Då öppnar hon vmin present när jag inte är med och den besvikelsen jag kände (och säkert inte kunde dölja) va väldig. ja vet att det är töntigt av mig och känna så men jag kände mig bestulen på allt eftersom jag inte fick se hennes reaktion. iofs icensatte hon den sen för mig men inte samma sak.
Idag står jag med kameran i högsta hugg och ska inte missa en reaktion..

på tisdag under symötet kommer ni få se båda mina filtar, den allra första färdiga jag stickat i den storleken samt doppresenten.

Tåg skulle jag skriva om oxå.. igår åkte jag tåg och då blev det några varv på min klänning. så den går sakta men säkert frammåt.

ha de gött nu kära läsare...
/ Trixi

torsdag 19 april 2012

Stjärnornas krig

Idag har jag funderat på ett nytt mönster som jag kom på idén till när ja precis lagt mig igårkväll.
då tankarna snurrar och idéerna flödar.. så jag har skrivit ner lite antekningar och sen satte jag igång.
Jag älskar döskallar och det kommer ni säkert märka av här med tiden.
Jag skulle iaf göra en egen variant av en döskalle eftersom jag inte hittat nått bra mönster på nätet.
Så jag funderade och kom på jättebra idéer på hur jag skulle göra å så ikväll satt ja å virkade och skrev ner beskrivningen.
jag har inte gjort klart den än men ska börja på munnen och hittills ser den ut som Dark vadars soldater.
Pannan blev för stor bla. haha jag trodde att det skulle va lätt och göra eget mönster men förstår att et är mkt jobb me å testa sig fram.. haha får se om jag bojkottar det här eller gör klartr å visar upp min soldatskalle haha...

fortsättning följer.................

onsdag 18 april 2012

Kladdigt värre

Jag trodde aldrig att det skulle vara farligt att läsa en blogg men jag hade fel. Majas inlägg idag på
husmorsskolan.blogspot.se handlade om kladdkaka.. mmmmmm chokladälskaren i mig tog överhand över mitt vett så ja skynda hem efter jobbet å satte igång med mitt favorecept.
(vettet säger att ja måste hålla mig borta från allt sånt som är syndigt gott)

mitt favorecept hittade jag en gång när jag hade praktik i en förskoleklass och på fritids. det måste ha varit min första praktik under min högskoleperiod så hösten 2004.
vi skulle baka någon kaka och jag fick ansvaret. Jag bläddrade i deras receptsamling och fann detta magiska recept på kladdkaksmuffins.
Kladdkakemuffins
*Sätt ugnen på 160 grader.
*3 ägg och 2 dl socker (3 dl enligt recept)
vispas tills smeten blivit nästan vit.
*Ta en ny skål och blanda i:
 1½ dl mjöl
 1 msk vaniljsocker eller efter smak (1½tsk enligt recept)
4 msk kakao
1 krm salt.
*Smält 100g margarin.
*vispa ihop allt till en smet.
*sätt ut ca 12 bullformar på en plåt.
*Fyll bullformarna med hälften smet. (ev strössel)
*in i ugnen i ungefär 15-20 min. (25min enligt recept men då blir de inte kladdiga)


Jag har alltid mindre socker i mina bakverk än det som står i recepter sen brukar jag ha i lite efter vaniljsocker oxå för smakens skull. jag tycker kakor och andra bakverk blir mkt godare om de inte är för söta.

Jag brukar anv detta recept när jag gör vanlig kladdkaka oxå. Då tar jag dubbelsats så räcker det till en vanlig 24cm form. då brukar jag kolla kakan efter 18-20 min för risk är att en blir för lite kladdig om den är inne för länge. jag brukar ibland ha i lite mer smör oxå för en kladdigare kaka.

Nu är det bara att hugga in!! MUMS!!!



ha en smarrig och god kväll!!

/Trixi


tisdag 17 april 2012

symöte: döden är på gång..

Det märks att våren är nära även att det är svinkallt ute. Det är mycket ljusare och det gör att jag får mer energi och kroppen vill göra saker. Perfekt att sätta igång å träna igen efter ett låååångt uppehåll med mkt lathet och sjukdomar som hindrat mig.
Iaf så har ja inte ro i kroppen att sitta still och handarbeta just nu, jag gör lite då å å men blier bara några varv åt gången. därför har jag inget färdig att visa denna gång men tänkte ge er en förhandsvisning
på ett av mina projekt som ja håller på med.

Det ska bli en döskallelinne/klänning hade ja tänkt.
min första tanke var att göra en ruta med döskallen och sen utefter den rutan sticka vidarfe och köra en klänning. men när jag hade börjat så märkte ja att döskallen blev mkt större än jag hade trott så då blev de å sticka på ist. så ja får se nu om ja lyckas få till en kjol efteråt annars blir det nog bara ett linne.
sen vet ja inte alls hur formen kommer bli heller eftersom jag inte hade tänkt göra hela från början så ja ökar lite å minkar lite så får vi se hur resultatet blir.. haha lika spännane varje gång.

Garnet som jag anv heter Jubileum garn och jag gillar verkligen den bruna tonen. Döskallen valde ja att göra i ett tjockare garv från järbo. Jubileum är för st 3,5 och jag stickar hela arbetet med st 5.
järbo garnet är flör stickor 4,5 har jag för mig. Jag valde större stickor för att få en luftigare känsla och tanken är att ja ska kunna anv den till sommaren om den hinner bli klar =)

bara en liten bit kvar av skallen och sen är de bara köra på med samma färg.

Mönstret på döskallen hittade jag på en sida på nätet och skrev ut som mall. jag tar en maska per ruta.


Välkomna in på symöte och se de andra medlemmarnas fina arbeten på husmorsskolan.


Ha en mysig tisdagskväll nu alla..

/Trixi


söndag 15 april 2012

trögt..

hej hå alla.. som ni märker så har ja inte gjort många inlägg denna månaden.. speciellt nu senaste veckan så har det varit väldigt trökt på stickfronten för mig. Jag har äntligen dragit ig´ång ordentliget med träningen (hoppas att ja får va frisk nu så att jag inte får börja om från noll igen som et varit nu i ett halvår). Så nu försöker jag träna nästan varje dag någonting, som minst 1 h powerwalk. på så sett finns de ännu mindre tid till stickningen så den har hbamnat lite i skymundan för allt annat som ska fixas.

måste bara berömma er mammor.... jag har fullt upp efter jobb med träning fixa mat till min karl hålla någonlunda ordning hemma å sen göra roliga saker som stickning. å jag har inget barn.. så imponerad av er mammor som fixar allt å vars bloggar ja får följa å se va mkt fint ni hinner med samtidigt som ni tar hand om familjen och allt.

nä nu ska ja ut å måla de sista i förrådet. lister å sånt kvar nu. å sen ska ja ut å powerwalka. så får se om man hinner me lite stickning ikväll när man gjort klart allt hushållsarbete. kan man lära sig att få allt å flyta på bra sen när man får barn eller är de en konst som är medfödd?

kram på er alla goa fantastiska mammor därute.. å alla ni andra med förstås..

/ Trixi

tisdag 10 april 2012

symöte: C och R

Jag har påbörjat mitt projekt nu och en liten liten bit är klart.. sen får vi se om det blir som jag har tänkt eller inte. Men första delen i mitt projekt är att göra bokstäver och hitills har jag gjort ett R och ett C. De blev större än jag hade tänkt mig så jag får kanske tänka om lite eller använda dom som något annat.
Jag började med att leta reda på färdiga bokstäver på rutat så slapp jag göra det själv. Jag sparade alla bokstäverna ifall man vill göra andra bokstäver i framtiden.
Sen virkade jag en maska per ruta.
Jag använde garnet Lyric för virknål nr 3. Jag anv virknål 2,5 för jag tycker den är skönare att virka med än 3,5. (har ingen 3,0 än men får nog skaffa det)
Jag fyllde dom sen med bomull.

Här kommer en bild på bokstaven R mallen som jag följde.
Och här kommer bilder på mina bokstäver.



Det syns inte på bilderna men baksidan är i samma färg som framsidan och på sidorna har jag virkat med svart garn.

Detta projektet ligger för tillfället på hyllan och ni kommer få se delar när jag har gjort nått mer en annan gång =) Kan berätta att ska bli en barnvagnsmobil och bokstäverna skulle hänga i mitten men eftersom de blev så stora så kanske jag använder dessa som prydnad i en bokhylla eller nått sen. får se som sagt hur det utvecklar sig. =)

Just nu håller jag på å stickar en klänning till mig själv. ska bli intressant och se om det blir något av det me tanke på att jag inte gillar å följa beskrivningar utan kör bara på =)


nu ska ja gå in och kika runt på Husmorsskolans symöte och se vad alla andra har skapat för fint.

ha en mysig tisdagskväll!!

/Trixi

tisdag 3 april 2012

Symöte: Änglapingla och Påskstämning

Idag ska jag äntligen visa upp min lilla änglapingla som jag har lovat nu under några veckors tid.
Fick klart den helt i går och tyckte att det passade in att visa den denna veckan.
Påsken har börjat närma sig med stormsteg och jag blev så sugen på att göra nått påskigt. Har fortfarande inte kommit på nått till mitt påskiga garn som jag nämt tidigare så det fick ist bli en liten kyckling.
här kommer några bilder på min lilla Pip.

Det blev ett helgprojekt att göra den lilla kycklingen. Ett miniprojekt medans man samtidigt håller på med ett större. Jag har rätt dåligt tålamod och vill bli klar fort när jag satt igång med något så då är såna här små projekt roliga som man ser resultat av direkt.. Beskrivningen på kycklingen hittade jag på drops sida. Ni som vill göra en likadan kan kolla HÄR!!


Sen har jag oxå blivit klar med min lilla bjällra.. och här kommer lite bilder på den.

Jag valde att sy fast en hasp (eller vad den heter) så att man kan byta ut sin bjällra mot kanske en annan så kan man matcha sina kläder och humör. Jag har bara gjort en än så länge men sen när et är min tur att få anv bjällran så kommer jag nog göra några till. =)

Jag broderade ett hjärta på för jag tyckte att det passade så bra in med tanken bakom.
vill ni oxå göra en bjällra så kolla in Majas beskrivning som jag följde. Det finns med under ett tidigare symöte och ni kan läsa det HÄR!!


Nu ska jag hälsa på hos de andra medlemmarna i Husmorsskolans Nya Syförening och se om de har fått lite påskstämning än.


Glad påsk på er om vi inte hörs innan..
ha nu en mysig kväll..

/ Trixi