En blogg om målning, stickning och andra roliga saker man kan göra med sina händer...

En blogg om målning, stickning, virkning och lite allt möjligt kul....

tisdag 24 april 2012

symöte: minifilt till liten...

Som jag nämnt tidigare så kom jag igång i vintras igen med stickningen efter långt uppehåll.. eller rättare sagt kom igång för första gången. jag har kunnat sticka sen ja va i 10 årsålder då mormor visade mig. hon hade alltid något projekt igång spå länge hennes händer klarade av det och trots svår reuatism och leder som vridigt sig kunde hon ändå virka. sånt är impornerande.
sen stickade jag en mössa i slöjden minns jag och efter den har ja knappt stickat alls. iaf inte blitt färdig med nått utan börjat och tappat intresset eller suget.
i vintras gjorde jag en bäbisfilt och det var i princip den allra första stickningen jag började och avslutade. så den vill jag visa upp nu.
Jag gillar verkligen garn med olika färger och dessa färger är så fina. Jag gillar att man inte vet färgen på nästa maska, nu blev det en grön maska och nu blev det en blå. Det gör att arbetet aldrig känns långdraget trotts att man gör samma sak hela tiden, enbart rätstickning. Färgerna funkar ju till både tjej och kille... hihi märks det att ja är sugen på å skaffa barn snart? =) jag har redan börjat tillverka lite grann och sparar i mina gömmer till framtiden.



Den andra bäbisfilten gjorde jag i feburari och anledningen att jag inte visat den än är att jag har inväntat ett dop och ville ge filten i doppresent. i helgen som var nu blev äntligen dopet av och mamman som fick äran att öppna såg redigt glad ut. Det är så kul att få glädja nån med något man själv har gjort.
här kommer några bilder på min pippifilt =)





Min nalle fick vara med på bilderna för å skapa mer stämning och liv i dom =) ta bild bara på en filt är ju inte så fint annars. Jag anv järbos garn till pippifilten. Till den första minns jag inte vad det garnet hette men är nån nyfiken på det sp kan jag kolla upp och återkommas. bara lämna en kommentar så ja vet om intresset finns.

Denna vecka har bara blitt lite handarbete och kommit en liten bit längre.

Kolla gärna in vad de andra medlemmarna har gjort för fint..


Ha en rofylld kväll!

/Trixi

8 kommentarer:

  1. Jättefina filar, själv är jag, som många andra, helt tokig i pippimönster :-) Hade en filt till det lilla barnet men som tyvärr tappades på en promenad :-(

    SvaraRadera
    Svar
    1. tänk dig pippikuddar i soffan eller i sängen =) http://www.garntorget.se/stickad-pippiplad-och-kudde-91093.html
      mnstret ja anv till filten.. fanns mönster på kudde där me. superfin =)

      Radera
  2. Vad sött med en pippifilt! Har inte sett det förut... Tack för att du visade!

    Hälsningar från Maja

    SvaraRadera
    Svar
    1. det var tack vare den dikten att ja hittade din blogg maja. Ja skulle göra langettstygn runt och behövde en uppdatering och hittade ditt inlägg om såna stygn å din beskrivning :) så du går bidragit till den filten :)

      Radera
    2. tack vare den filten skulle de stå :)

      Radera
  3. Vilken snygg och härlig pippi mönstrad filt, tack för inspirationen, nu får jag lust att göra en sådan. mvh Annie

    SvaraRadera
    Svar
    1. kolla mönstret för mer inspiration =) http://www.garntorget.se/stickad-pippiplad-och-kudde-91093.html

      Radera
  4. tack för era kommentarer. Ja hittade pippifilt mönster å pippikudde. Mönstret var till en stor filt men jag valde att göra en liten. Kan se om jag hittar mönstret. Tror det var på drops.se

    SvaraRadera